FRISKVÅRD

Löpbandet

Löpbandet erbjuder en mångsidig träning som gynnar hela hundens fysik. Du får resultat som man inte trodde var möjliga, som bonus får din hund en härlig workout som också stimulerar dess psyke och självförtroende.
Löpbandsträning för hund kan hjälpa dig i din vardag!

Användningsområden:

 • Konditionsträning
 • Muskelbyggnad
 • Muskeltonus
 • Postoperativ Rehabilitering
 • Friskvård
 • Överviktshantering
 • Beteendehantering

När din hund använder våra band så kommer man snart märka vilken skillnad det gör för hundens rörelsemönster, muskler och energinivå. Alla hundar kan ha nytta av sådan träning, vare sig det är en familjehund, tävlingshund eller hund på väg tillbaka efter någon typ av skada eller sjukdom.

I Sverige vet vi också att vintern ställer till det för oss och det är svårt att få till bra motion för våra hundar. Då kan löpbandet vara ditt komplement.Fler och fler har insett nyttan med att kunna erbjuda ett komplement till skogspromenaderna och rastningsvändorna i parken.

Löpband kan användas som belastningsträning för att öka hundens styrka och uthållighet i muskulatur. Löpbandet kan justeras från plan träning till att hunden också kan träna i olika plan som upp och nedförsbacke. Beroende på hur lutningen kommer att vara på löpbandet så placerar man belastningen olika på hunden rygg och ben med tillhörande muskulatur.

Man kan träna avlastande och belastande och med dem tekniska möjligheterna att se hastighet, tid, sträcka och eventuella lutning på bandet kan träningen repeteras och justeras efter hundens framgångar. Löpbandet har en svikt i underlaget som tar bort/reducerar stötar på hundens leder under träningen..

Priser:

(alla priser är ink. moms) (För hembesök tillkommer resekostnad på 3kr/km)

EGENTRÄNING av hund: (Första genomgång ska ske med mig)
Vibrationsplattan:
100kr / tillfälle (15 min).  Klippkort 10 gånger, 800kr

Löpbandet: 100kr / 30 minuter. Klippkort 10 gånger, 800kr

BEHANDLINGAR:

Första besök / undersökning: 350;-
Laser: 250kr / behandling Klippkort 10 behandlingar, 2100kr)
Massage helkropp: 400;- (klippkort 10 timmar, 3700;-)
Riktad massage (speciell del): 350;-

Privata lektioner i massage / streching: 500;- / lektion

Rörelseanalys / träningsprogram: 400;-

Friskvårdstimme: 500;- Löpband, Vibbplatta, balansbollar m.m, där vi stärker eran hund, tränar upp kondition, uthållighet, styrka m. m Om hunden behöver banta är även detta en bra behandling. Vi lägger upp träningen där ni är och skapar ett träningsprogram mot erat mål. (Klippkort, 10 tillfällen: 4500kr)

Rehab / uppträning 450;- kan bestå av löpband, vibrationsplatta, laserbehandling m.m och vi mäter och dokumenterar allt vi gör för att på bästa möjliga sätt se till att eran hund återhämtar sig, och anpassar träningen allt eftersom. (Klippkort, 10 tillfällen, 4000kr)


Vibrationsträning för hund 

Avlappning och muskeluppbyggande!

Vibrationsträning/behandling av hundar har sedan en tid använts av både veterinärer och rehabiliteringspersonal på flera svenska djursjukhus och kliniker.

Även som friskvård och som komplement till övrig fysisk träning för arbetande hundar fyller vibrationsplattan en funktion.

På vibrationsplattan kan man på ett säkert och effektivt sätt arbeta både med rehabilitering och friskvård, avslappning, rörlighet och styrketräning. Träning på vibrationsplattan ger effekter som ökad muskelstyrka, balans, koordination samt ökad cirkulation som underlättar återhämtning och befrämjar läkning.

Vid vibrationsträning registreras en signifikant temperaturökning i sena redan efter ett par minuter och behandling av svåra seninflammationer har varit mycket framgångsrika

Den faktor som påverkar träning/behandling är hastigheten eller svängningarna på vibrationsbrädan.

Våran utför rörelser mellan 5 - 30 Hertz (svängningar per sekund) Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger lederna en normal belastning.
Fördelen med det är att hunden känner sig bekant med rörelserna och stressen reduceras eller blir obefintlig redan vid första behandlingstillfället!

Vibrationsträning är ett utmärkt verktyg för rehabilitering och träning av hundar. Det är ett säkert och effektivt sätt att arbeta med avslappning, rörlighet & funktionell styrketräning. Och hundarna gillar träningen! Med en vibrationsplatta nås även mycket djupt liggande muskler och senor. Beroende på vibrationernas hastighet kan olika resultat uppnås.

När behövs vibrationsträning/behandlig?

 • För spänst träning av muskler - sena
 • Neuromotoriska besvär
 • För behandling av obestämda smärtsymptom i rygg, höft, knä, bog, armbåge m.m
 • För ökad rörlighet och smidighet i låst och spänd muskulatur
 • Benskörhet
 • Muskelförtvining
 • Överviktiga hundar
 • Vid uppbyggnadsträning efter ledoperation
 • Som del i rehabiliteringen efter ortopediska ingrepp i tex knä, höft och rygg
 • Äldre hundar med dålig muskulatur och nedsatt balans
 • Hundar med kroniska rörelseproblem/smärttillstånd (p.g.a t.ex artros)
 • Som ett träningskomplement till hårt arbetande hundar (jakt/brukshundar etc.)
 • Träningen verkar lugnande på stressade individer samt ger ett allmänt välbefinnande.

Hur ofta kan hunden vibrations tränas/behandlas?

Då träningen/behandlingen på våran vibrationsplatta kan ställas in i frekvensområden som tillåter kontinuerlig återhämtning kan hunden träna i princip dagligen. Men som vid all träning bör dosen vara mindre från första början och stegras i takt med att hunden svarar positivt på behandlingen.

Träningsfrekvensen bör ligga på 1-3 ggr i veckan för att få påvisade effekter hos hunden.

Ersätter vibrationsträning/behandling andra träningsaktiviteter?

Ja och Nej... man får ingen påverkan på puls (hjärtat) och lungfunktionen, den så kallade konditionsträningen uteblir. Däremot kan vibrationsträning vara ett första steg mot att komma igång med aktiviteter som ger en förbättrad kondition.

Vibrationsträning ökar musklernas kapacitet att ta emot blod och använda syret som bränsle och träningen förbättrar även muskelns återhämtningsförmåga.

PRIS: 100;- / pass eller klippkort på 10 tillfällen för 800;-

Ring eller maila för mer information, och tidsbokning.