#TeamTopDog


Cari och Jesper heter vi som är bosatta utanför Kiruna, i en liten by som heter Poikkijärvi. 

Här bor vi ihop med våra 20 hundar och 2 katter. 

Jag, Cari, är det som driver TopDog Hundskola, och startade mitt företag 2005, då började jag att ha kurser för hundägare i Kiruna, främst valpkurser och vardagslydnad. Jag utvecklar mig själv hela tiden, vid att gå utbildningar och kurser, men även genom egna hundar som jag tränar och tävlar i de flesta hundsporter. Jag brinner för brukset, främst sök och spår, men även lydnaden är någon som jag älskar att klura på. Jag älskar att lösa problem, och att klura på lösningar när jag eller någon annan kör fast i sin träning eller relation med sin hund. Individuella lösningar behövs då alla individer, vi tvåbenta och även de fyrbenta, är olika, och alla sätt passar inte för alla. Främst ska hundägaren känna att de klarar av det jag vill att de ska göra, och gärna se resultat väldigt snabbt, så det är en av utmaningarna med kurserna, att hitta rätt metod för rätt människa/hund. 

De hundar vi har är 5 stycken australian shepherds, Takida, Turbo, Trökk, Tjapp och Gamora, alla dessa är tävlade i bruks och lydnad, Turbo är brukschampion, sökchampion, rallylydnadschampion och spårchampion, och det är han som jag satsar mest med just nu, vi har tävlat BRUKS SM 2021 (15e plats) och BRUKS SM 2022 (4e plats) i spår.  VI har även en Border Collie, Zpiid, som tränas i vallning och bruks, han är tävlad i lydnad, bruks och rallylydnad. 

Vi har även en vorsteh, som är tävlad i lydnad, han är mest en aktiv sällskapshund nu, då han fick en skada i bicepssenan som unghund, och fick kapa den, men har inga stor bekymmer med det i vardagen.

Resten av flocken är Hounds, alltså, blandrashundar som är framavlade för att dra, och hos oss får de dra oss på släde. De lever ett väldigt aktivt liv för att vara i så bra form som möjligt, och jag tävlar i Svenska Landslaget med de. 

Tveka inte att kontakta oss om ni vill veta mer om vårt liv!

Cari & Jesper

MERITER DRAG 

15 SM GULD

2 SM SILVER

4 EM GULD

1 SM BRONS 

1 VM BRONS